Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022

Πολιτική προστασία ν. Καρδίτσας - Αργιθέας: …με τηλε… συντονισμό… από τα γραφεία!

Σήμερα 27 Ιαν 2022 έχουμε την πληροφόρηση ότι στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς επικρέμανται μεγάλοι πάγοι (σταλακτίτες) σε μορφή… σπαθιών, με προφανείς κινδύνους για διερχόμενους οδηγούς.

Ουδεμία υπηρεσία ή τοπικός φορέας δεν φρόντισε, είτε να σπάσει τους πάγους, είτε να ζητήσει τη διακοπή κυκλοφορίας έως ότου αποκατασταθεί η ασφαλής προσβασιμότητα.

Που βρίσκεται η πολιτική προστασία Δήμου, του νομού, της Θεσσαλίας;

Ποιες οι ενέργειες για βελτίωση της εναλλακτικής διαδρομής από λόφο Πέντε Αδέλφια, οι παρεμβάσεις σε Περιφ Αρχή, ΔΕΗ η οποία είναι αρμόδια λόγω και του υπο κατασκευή  φράγματος  Συκιάς (ιδιοκτησίας ομίλου ΔΕΗ);

Από το 1989 που ανοίχτηκαν οι 5 οδικές σήραγγες, ελάχιστα τα έργα βελτίωσης και όσα έγιναν ήταν με πολλές αστοχίες κ άνευ αποτελέσματος.

Η μόνη σοβαρή παρέμβαση, ήταν η ασφαλτόστρωση του οδοστρώματος το 2004-5 επι Υπουργού Ανάπτυξης αείμνηστου Δημ Σιούφα, μετά από διεκδίκηση τοπικών αιρετών.

Πολλοί οδηγοί αναγκάζονται σήμερα να παρακάμπτουν τις σήραγγες και να ακολουθούν τον παλιό χωματόδρομο (με διαβρώσεις) από 5 Αδέλφια.

Κατεπείγουσα η ανάγκη, να γίνει αυτοψία από αρμόδιες αρχές πολιτικής προστασίας, Δνσης τεχνικών έργων Καρδίτσας, Αστυνομίας και να δοθεί η πρέπουσα λύση.

Πριν συμβεί ατύχημα, να γίνει η παρέμβαση.

Τα όργανα, οι αιρετοί οφείλουν να βγουν από τα γραφεία τους, να δράσουν, να προλάβουν!

Δεν γίνεται πολιτική προστασία με τηλε- συντονισμό μέσω ταμπλετ …

Να βελτιωθεί η εναλλακτική διαδρομή για ασφάλεια και πρόληψη ατυχημάτων.

Το ίδιο και για την μη ηλεκτροδότηση επι βδομαδες των οκτώ χωριών Ανατολικής Αργιθέας … η όλως προσωρινή χρήση γεννητριών… δεν είναι αποδεκτή λύση, ούτε είναι δυνατή η απρόσκοπτη τροφοδοσία τους... με καύσιμα. Είμαστε στο μέσον του χειμώνα… τα Ορεινά τώρα χρειάζονται μέτρα φροντίδας… όχι τον Αύγουστο!

••• Αλλά από τα… χειμαδιά, δεν γίνεται σοβαρή δουλειά… .


Γνώμη μας: Να διακοπεί η κυκλοφορία από σήραγγες Συκιάς έως ότου  αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση και να βελτιωθεί ταυτόχρονα η διαδρομή από 5 Αδελφια (3 χλμ).

Κοινή πρόταση - πρόσκληση σε Διοίκηση ΔΕΗ, να πραγματοποιήσει αυτοψία επιτόπια και να συνδράμει μαζί με την Περιφέρεια / Υπ Υποδομών για οριστική λύση!

Παράκληση οι οδηγοί να μας στέλνουν φωτογραφίες από τα επικίνδυνα σημεία….

Δημήτρης Παπακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου