Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας: Όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος…

Φαίνεται ότι: Habemus (έχουμε) Τοπικό Αντιπεριφερειάρχη, μετά κυοφορία τεσσάρων μηνών - από τέλη Σεπτεμβρίου 21. 

Ουδείς έχει αντιληφθεί, προς τί η αργοπορία, το κενό εξουσίας εν μέσω πανδημίας, έντονων καιρικών φαινομένων, εκκρεμοτήτων βασικών έργων αποκατάστασης κυκλώνα Ιανού (χρηματοδοτήσεις - μελέτες - δημοπρατήσεις - αναθέσεις )…

• Επίδειξη ισχύος του… Λαρισοκεντρικού συστήματος τοπικής εξουσίας προς τον αδικημένο νομό μας, ζύγισμα αντιδράσεων της ομάδας των 4+1 Περιφ συμβούλων, που μειώθηκαν σε 4 μετά την ανεξαρτητοποίηση ενός (Κ Γαϊτανίδη) έως σήμερα ή  αναποφασιστικότητας ένεκεν, λόγω των προφανών πιέσεων από άνωθεν;

* Συζητήθηκε στην ομάδα Συμπολίτευσης η αξιοποίηση, η αξιολόγηση των αιρετών που εξέλεξε ο λαός της Καρδίτσας ή ελέω αρχηγικής μονοκρατορίας οι επιλογές δεν τέθηκαν ούτε σε διάλογο ούτε σε κριτική.

• Τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα, ελήφθησαν υπόψη η συμβολή εκάστου στον εκλογικό αγώνα, στην προώθηση των προβλημάτων της Αντιπεριφέρειας μας;

Οι δημότες- πολίτες δικαιούνται να γνωρίζουν κάτι από την διαδικασία;

* Εν πάση περιπτώσει, ο νόμος δίνει απεριόριστη εξουσία στους επικεφαλής, το αρχηγικό μοντέλο δυστυχώς έχει επιβληθεί και στον κατεξοχήν λαϊκό συμμετοχικό θεσμό της Αυτοδιοίκησης (Δήμοι - Περιφέρειες) και έχουμε επιτέλους τοπική ηγεσία.

Ο κ. Κ. Νούσιος, θα συνεχίσει, ως φαίνεται, τη θητεία του - του ευχόμαστε εγκάρδια καλό έργο, δύναμη και υγεία - αλλά θα κριθεί πιο αυστηρά στην δεύτερη θητεία του.

••• Την διετία 2019-21 η ορεινή Αργιθέα ήταν στο περιθώριο, αδικήθηκε από την πλειοψηφία του ΠΣ Θεσσαλίας, κρίσιμα έργα δεν προχώρησαν.

1. Ο κεντρικός δρόμος από Τύμπανο έως Συκιά κ Βραγκιανά - Αργύρι με επικίνδυνη βατότητα, αποκλειστικές οι ευθύνες της Περιφ.Αρχής.

Το ίδιο και ο άξονας Ανατολικής Αργιθέας (λακούβες, μη πλέγματα, χωρίς σήμανση).

2. Η κατάσταση στις 5 οδικές σήραγγες Συκιάς τραγική. Τα ημίμετρα αναποτελεσματικά. Η Εναλλακτική από λόφο 5 Αδέλφια εκκρεμεί... ουδεμία κοινή παράσταση στην Διοίκηση ΔΕΗ.

3. Η Μ Σκάλα Ανθηρού στάσιμη, ημίμετρα… Για το οδικά τμήματα Ρογκίων Βραγκιανών (6 χλμ) και έως γέφυρα Αυλακίου καμμία θετική δρομολόγηση με ορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Επίσης, για το τμήμα επαρχιακής οδού 9 (Β Μάραθου -Αετοχωρίου).

Ελλιπέστατη η σήμανση από Κοράκου έως Βραγκιανά - Καταφύλλι.

4. Τα ημιτελή έργα Συκιάς, Αχελώου  στάσιμα, χωρίς σοβαρή διεκδίκηση.

5. Η οδική σήραγγα Τυμπάνου,στις καλλένδες παρά την έτοιμη μελέτη από 2005.

6. Η ρητή υπόσχεση για ενίσχυση Ι Μ Σωτήρος Βραγκιανών (40 χιλ ευρώ για αγιογραφίες Ναού) σε εκκρεμότητα από Αύγουστο 2020 (18 μήνες…).

• Εκτιμούμε την κατασκευή του τεχνικού έργου (οχετού) στις Νούλες(πρατήριο).

* Βέβαια ευθύνες έχουν όλοι οι αιρετοί ΠΣ Θεσσαλίας, πρώτιστα της πλειοψηφίας αλλά και...

της μείζονος Αντιπολίτευσης που βρίσκεται σε πλήρη αφωνία, απραξία. 

 * Ο Περιφερειάρχης άσκησε τα προνόμια (δικαιώματα) που του παρέχει ο εκλογικός νόμος - κατά την άποψη μας: απολύτως αντιαυτοδιοικητικός και αρχηγοκεντρικός νόμος... που πρέπει η Βουλή να αλλάξει - όλοι όμως  θα κριθούν εκ του αποτελέσματος!

Πάντως η ορεινή Αργιθέα, η αδικημένη Δυτική Θεσσαλία δεν θα παραδοθεί άνευ όρων σε πολιτικές ανισοτήτων, μη ισόρροπης ανάπτυξης, άδικων κατανομών πόρων… 

 • Πολιτική νομική και ηθική υποχρέωση η κοινωνική εδαφική συνοχή, η σύγκλιση!


• Φίλοι όλοι - Φιλτάτη η Αλήθεια και η Πατρίδα ….!


Δημήτρης Παπακώστας,  21-1-22

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου