Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Να αποκαλυφθεί η αλήθεια : «… για την Αργιθέα δεν περισσεύουν λεφτά;»

Ο δημοσιογράφος και λίαν ενεργό πολιτικό στέλεχος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Καρδίτσας Κώστας Θ Αγόρης με σημερινό τολμηρό άρθρο του, αποκαλύπτει ότι στα “κέντρα αποφάσεων” κάποια ανώτερα στελέχη της Περιφ. Αυτοδιοίκησης Θεσσαλίας σε σύσκεψη το περασμένο φθινόπωρο 2021( δηλ πριν 3 μήνες) εκστόμισε το θλιβερό και ανήκουστο: «δεν περισσεύουν λεφτά για την ορεινή Αργιθέα…» ! 

Η μειωτική αυτή φράση για την πατρίδα μας, που υφίσταται όλες τις βλάβες του περιβάλλοντος της για να αποκτήσουν οι  Θεσσαλοί του κάμπου κ των πόλεων καθαρό νερό από τον Αχελώο ποταμό, για ύδρευση, καθαρή ενέργεια, άρδευση, καθαρό Πηνειό, θύμισε την παλιά ανατριχιαστική φράση του τότε - μεταβατικού - πρωθυπουργού το 1980 Γ Ραλλη:

«δεν πιάνει άσφαλτος στις κορφές του Τυμπάνου… !» - σημειωτέον η ασφαλτόστρωση ήταν τότε στη διασταύρωση Οξυάς… ( μηδέν άσφαλτο στην περιοχή μας )…

Η θαρραλέα  γραφή του Βραγκιανίτη Κώστα Θ Αγόρη - υποψ βουλευτής το 2019 - πρέπει να μην μείνει χωρίς αποκάλυψη του ονόματος αυτού που έκανε την απαράδεκτη δήλωση, να ξεσκεπαστεί η αρνητική στάση υπευθύνων για την μη ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρης της Θεσσαλίας, - καθώς και ποιοι ήταν παρόντες και πως αντέδρασαν στο άκουσμα της αντί-Αργιθεατικης άποψης, που δυστυχώς αποτελεί καθημερινή  “πολιτική” σε βάρος της ορεινής Δυτικής Θεσσαλίας με επικίνδυνους κεντρικούς δρόμους, χωματόδρομους - σχολικούς, χωρίς σήμανση, πλέγματα ή στηθαία…

Ορισμένοι της αυτοδιοίκησης, αφού πήραν την στήριξη του κόμματος ΝΔ και εκλέχτηκαν, τώρα… σφυρίζουν δήθεν υπερκομματικά, δεν ακούν κανέναν, ούτε Βουλευτές, ούτε Υπουργούς… ας το δει το Μέγαρο Μαξίμου, το ΥΠΕΣ με το δώρο που έκαναν: την καθεστωτική πενταετή θητεία με το ν.4804/21… & την απαξίωση των κοινοτικών αιρετών… ας όψονται... οι δήθεν… μεταρρυθμιστές!

Οι Αργιθεάτες έδωσαν σκληρούς επίπονους αγώνες από την μεταπολίτευση και έχουμε πετύχει ασφαλτόστρωση στο 85% του κεντρικού δικτύου και στα 20 χωριά μας. Πλήρη ηλεκτροδότηση, τηλέφωνα, κοινωνικές δομές, μηχανήματα κα.

Όμως δεν επιτρέπουμε  σε γραφειοκράτες καρεκλοκένταυρους να φέρονται απαξιωτικά, άνισα, άδικα, αφοριστικά… .

Απαιτούμε τη δικαίωση - υλοποίηση των χρόνιων αιτημάτων, την ολοκλήρωση της προσβασιμότητας, τον εκσυγχρονισμό των αξόνων.

Η περιφερειακή αρχή οφείλει να στρέψει το πρόσωπο της κατά προτεραιότητα στην υστερούσα σε Υποδομές, ορεινή Αργιθέα- Δυτική Θεσσαλία!

Μαζί και η Κυβέρνηση, τα Υπουργεία Υποδομών - Ενέργειας - Ανάπτυξης.

Ο όμιλος ΔΕΗ που χρωστάει έργα στο ημιτελές φράγμα Συκιάς, στις 5 σήραγγες.

Η εργολαβία των 143 εκατομμυρίων ευρώ (Υπ Υποδομών - Τερνα ΑΕ) για έργα αποκατάστασης Ιανού να ξεκινήσει από την Αργιθέα προς πόλη Καρδίτσας.

Είναι η μοναδική ευκαιρία για νέο τοπίο στις οδικές υποδομές… να μην χαθεί!

• Αναμένουμε νεώτερα, αντιδράσεις από τοπικούς φορείς… !


* Όλα στο φως ! Η δημοσίευση είναι η ψυχή της Δικαιοσύνης…!


Δημήτρης Παπακώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου