Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Πανηγύρι στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου του Πετρίλου στις 8 Σεπτεμβρίου 2016



Με λαμπρότητα και κατάνυξη παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες εορτάσθηκε την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016 η Εορτή του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Άγιου Χαράλαμπους του Πετρίλου όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και με τη συμμετοχή του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου καθώς  και του εφημέριου του χωριού πατήρ Δημήτρη Δεληγιάννη, του πατρός Δημητρίου Σουφλάκη, του ιερέα του Τροβάτου πατήρ Βαρσανούφιου και άλλων ιερέων της Μητροπόλεως.  
Μετά τον εκκλησιασμό ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητος προσέφερε καφέ και φαγητό (κρέας με πλιγούρι, και διάφορα άλλα εδέσματα) σε όλους τους παρευρισκόμενους.



Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου 2016 έγινε η υποδοχή των δύο Ιερών Εικόνων, του ένθρονου Χριστού ως Μεγάλου Αρχιερέως και της Υπεραγίας Θεοτόκου, που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και είχαν κλαπεί το 2006 από την Ιερά Μονή και τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός. 


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό στο διαβάστε περισσότερα (θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορτάζ τις επόμενες ημέρες) …












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου