Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Περιοδεία στην Ανατολική Αργιθέα... Ο τόπος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο!









Από το πρωί της Κυριακής 27/09/2020 μέχρι αργά το βράδυ περιοδεύσαμε σε όλη την Ανατολική Αργιθέα. Τα προβλήματα πάρα πολλά. Αναφέρω τα κυριότερα.

Έπρεπε ήδη να είχε βρεθεί λύση για επικοινωνία με το Μουζάκι. Ίσως και η επέμβαση του Στρατού να ήταν απαραίτητη.
Ο τόπος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Η γέφυρα Μπαλάνο κομμένη στα δύο. Δρόμος Πευκόφυτο-Άγιος Νικόλαος σε κακή κατάσταση από κατολισθήσεις πριν και μετά τη βρύση του Αλλαμανή ειδικά στη θέση Τσουκνίδα.

Στη θέση Μουτσιάρες έχει φύγει εντελώς η άσφαλτος.

Ο οικισμός Λιβάδεια έχει ισοπεδωθεί όπως και το δίκτυο ύδρευσης από φερτά υλικά και ολόκληρος χαλιάς σκέπασε το δρόμο. Σπίτια μπαζωμένα και σπίτια κυριολεκτικά στον αέρα.
 
Ο οικισμός Χαλκιόπουλο κινδυνεύει να αποκοπεί τελείως ανάμεσα σε Πλατανιά και ρέμα της Λεύκας. Η επέμβαση του Δήμου έπρεπε ήδη να έχει γίνει σε αυτό το σημείο.

Το Βλάσι αποκομμένο από τα υπόλοιπα 7 χωριά της Ανατολικής Αργιθέας. Ο δρόμος πριν τη γέφυρα και μετά έχει κοπεί εντελώς σε μεγάλη απόσταση.


Ο δρόμος για Παναγία Σπηλιά στο ποτάμι δεν υπάρχει. Έμεινε μόνο το πουρνάρι πάνω στο βράχο. 

Ο δρόμος από γέφυρα Νασιώκα μέχρι το μύλο Παλιαντώνη έχει φύγει κυριολεκτικά. Πού να βρίσκεται άραγε;

Tα προβλήματα είναι πάρα πολλά, παραμένουν άλυτα, ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση, κτηνοτρόφοι θέλουν να μετακινηθούν, ηλικιωμένοι έχουν ανάγκη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ.

Η επέμβαση της πολιτείας, της Περιφέρειας, του Δήμου Αργιθέας πρέπει να γίνει άμεσα με πρωταρχικό μέλημα την οδική σύνδεση με το Μουζάκι.

Οι παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνουν ένα ελάχιστο μέρος της καταστροφής...












Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου