Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Ιστορική εκδήλωση με τον Προκόπη Παυλόπουλο τον Αύγουστο στο Πετρίλο Αργιθέας

Ο Δήμος Αργιθέας διοργανώνει στις 10 Αυγούστου 2024 στο Πετρίλο (ιστορική έδρα) επετειακή εκδήλωση για την Π.Ε.Ε.Α. (Πολιτική Επιτροπή Εθνικής Απελευθέρωσης), με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 ετών από τη λειτουργία και την εγκατάσταση της «Κυβέρνησης του Βουνού» στο Ιστορικό Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Ως γνωστόν, η Π.Ε.Ε.Α. ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1944 στη Βίνιανη Ευρυτανίας και μετά από ένα μήνα μετέφερε την έδρα της και εγκαταστάθηκε στο ορεινό και δυσπρόσιτο Πετρίλο, επιλέγοντάς το ως πιο ασφαλές μέρος έναντι των Γερμανικών κατοχικών στρατευμάτων. 

Στο ιστορικό αυτό χωριό συνεδρίαζε για πέντε μήνες (Μάιος - Σεπτέμβριος 1944) η Π.Ε.Ε.Α., η κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας και με Πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Σβώλο το Υπουργικό Συμβούλιο έπαιρνε αποφάσεις για την εν γένει Εθνική Αντίσταση των Ελλήνων κατά της Γερμανικής κατοχής της πατρίδας μας.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και των μελών της επιτροπής που έχει σχηματιστεί για την προετοιμασία της συγκεκριμένης εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Πετρίλου και τον Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Πετρίλου.

Το ακριβές πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί από το Δήμο Αργιθέας κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου