Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Οδοιπορικό στο Χαρίσι Νο 04








Το βουνό Χαρίσι έχει ύψος 1773 μέτρα και αποτελεί τμήμα των Βορείων Αγράφων. Εκτείνεται βορειοανατολικά  μέχρι  το Γιαννιωτάκι  και νοτιοανατολικά χωρίζεται από το ορεινό συγκρότημα απ΄ όπου περνάει ο δρόμος για Πετρίλο - Καραβασαρά - Μέγα Ρέμα. 

Η πρόσβαση γίνεται από τον κεντρικό δρόμο από Πετρίλια για Τροβάτο, ακολουθώντας την αριστερή διακλάδωση για Κουστέσα και Βραγγιανά πριν τα Τρία Σύνορα. Στην επόμενη  διασταύρωση παίρνουμε την αριστερό δρόμο για το Χαρίσι. Ανεβαίνοντας περνάμε  τις τοποθεσίες  «Στ΄ Καραφρύδη» και «Παλιοκαζάρμα»  και στη συνέχεια βρίσκουμε το οροπέδιο «Λάκα Χαρίσι». 

Από εκεί ανεβαίνοντας στην κορυφή του βουνού Χαρίσι (1773)  μπορούμε να δούμε την κορυφή Καπούλας (1770),  τα βουνά  Γιαννιωτάκι (1800),  Βουτσικάκι (2152)  με την «Αγριόστρουγκα» στο ανατολικό πλευρό του,  τον Αγκώνα (1808), Καραμανώλη (1628), τα χωριά Καρβασαράς, το Μέγα Ρέμα, την Καρίτσα, τα ποτάμια Μπούνου ρέμα και Καριτσιώτης ρέμα καθώς και όλη την τοποθεσία μέχρι την Λίμνη Πλαστήρα. Από την άλλη πλευρά βλέπουμε όλη την περιοχή του Πετρίλου πανοραμικά περιτριγυρισμένη από τα βουνά. Ακολουθώντας την βορειοανατολική κορυφογραμμή  φτάνουμε στο Γιαννιωτάκι και στο Βουτσικάκι ενώ ακολουθώντας τη νοτιοανατολική κορυφογραμμή φτάνουμε στη «Βρύση Μπουκόρου» που είναι πάνω στο δρόμο που πάει για Μέγα Ρέμα και Καρβασαρά. 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο διαβάστε περισσότερα…




































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου