Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Πανηγύρι στο Ρώση Πετρίλου στις 23 Αυγούστου 2019 - 20190823130646


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η Απόδοση της Κοίμησης της Θεοτόκου στην ομώνυμη εκκλησία στο Ρώση Πετρίλου όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και με τη συμμετοχή του Πανοσιολογιώτατου  Αρχιμανδρίτη π. Ιερόθεου Αργύρη, του Πανοσιολογιώτατου  Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Δήμου, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετρίλου, του Αιδεσιμώτατου Πρεσβύτερου π. Δημητρίου Δεληγιάννη Εφημέριου του Ιερού Ναού,  του Αιδεσιμώτατου Πρεσβύτερου π. Δημητρίου Σουφλάκη, του Αιδεσιμώτατου Πρεσβύτερου π. Βασιλείου Γυφτογιάννη, του Αιδεσιμώτατου Πρεσβύτερου π. Γεωργίου Βακούλα  και του Αρχιδιάκου π. Θωμά Κάϊα.

Μετά τον εκκλησιασμό οι κάτοικοι του συνοικισμού τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο φίλεψαν όλους τους παρευρισκομένους στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κάτω από την εκκλησία και κατόπιν ακολούθησε γλέντι, με παραδοσιακά τραγούδια από δημοτική ορχήστρα.

Τραγούδησαν η Ρούλα Τουραλιά και ο Στελιος Ευαγγελακης, βιολί έπαιξε ο Γιώργος Βασιλακάκος, στο κλαρίνο ήταν ο Γιώργος Μαυραντζάς, στην κιθάρα ο Βασίλης Μητσάκης και στα κρουστά ο Απόστολος Μαυρατζάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου