Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στο Μοναστήρι του Πετρίλου την 10 Φεβ 2018 - 20180210093659

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε το  Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018  ο εορτασμός του  Αγίου Χαραλάμπους στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαράλαμπους του Πετρίλου όπου τελέστηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου,  του πατρός Βαρσανούφιου Βοϊβόντα και του Ιεροδιακόνου Ιεζεκιήλ Κωνσταντά. Επίσης ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση (πρώτο ψυχοσάββατο 10 Φεβρουαρίου) στη μνήμη των νεκρών, ενώ την παραμονή 9 Φεβρουαρίου 2018 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός.

Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε τράπεζα (καφές και φαγητό)  από τον ηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου και την συνεπικουρία των κ. Σωτηρίου Κίσσα, κ. Κώστα Γαντζούδη και κ. Στέφανου Βασιλού σε όλους του προσκυνητές  που αψήφησαν τα χιόνια και την κακοκαιρία και ανέβηκαν στο Μοναστήρι στο Πετρίλο για να εορτάσουν τον Άγιο Χαράλαμπο

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη του Μοναστηριού που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γεννήσεως της Θεοτόκου, ή όπως έχει επικρατήσει στους κατοίκους της περιοχής  «το Μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπου» λόγω του Χαριτόβρυτου τεμαχίου από το λείψανο του Αγίου το οποίο  φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου