Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Αργιθεάτικη Συμμαχία: «εγώ …αποφασίζομεν»

Συνεχίζοντας τις ανομίες της σε θέματα που έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας, αλλά  κατ΄ επανάληψη και μέσα στο δημοτικό μας συμβούλιο, η Δημοτική Αρχή και ειδικότερα ο δήμαρχος «ξαναχτύπησε» και πάλι.

Αισθανόμενος ο «αυτοκρατορίσκος» της Αργιθέας, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του το δημοτικό συμβούλιο αλλά και την κοινωνία της περιοχής και εφαρμόζει την τακτική του «εγώ  αποφασίζομεν». 

Είχαμε επίσης επισημάνει  ότι...
ο δήμαρχος κος Τσιβόλας και όχι μόνο, έχει αποκτήσει ιδιοκτησιακή αντίληψη στα περί του δήμου.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά

Πρόσφατο παράδειγμα η «εν κρυπτώ» παραχώρηση κινητής δημοτικής περιουσίας του δήμου.

Αναφερόμαστε στην παραχώρηση σωλήνων άρδευσης –δύο φορτηγά μάθαμε- που έγινε χωρίς καν να γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο και να λάβει όπως προβλέπεται και τις σχετικές αποφάσεις.

Τα ερωτήματα αμείλικτα

Ενώ είχαμε συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και θα μπορούσε να κάνει τη σχετική ενημέρωση και να παρθούν και οι ανάλογες αποφάσεις, την επόμενη και μεθεπόμενη Τρίτη και Τετάρτη με συμφωνίες «κεκλεισμένων των θυρών» παρέδωσε τους αναφερόμενους σωλήνες!  Πού και πώς;

Μόνο αυτός ξέρει και οι συν αυτώ!

Εμείς είδαμε μόνο τα φορτηγά να φορτώνουν!

Κύριε δήμαρχε από πού απορρέει αυτό το δικαιώμά σας;

Περιουσία σας είναι; 

Σίγουρα αν ήταν δική σας δεν θα τη δίνατε!

Η ένστασή μας έχει να κάνει με την τακτική σας  και επ΄ουδενί με το φορέα στον οποίο δόθηκαν που όπως αναφέραμε δεν γνωρίζουμε.

Δεν είμαστε αντίθετοι σε συνεργασίες. Αλλά σε συνεργασίες που γίνονται εις γνώση των θεσμικών οργάνων. Αυτό άλλωστε έχει γίνει με όμορους δήμους.

Εν προκειμένω δεν θα κάνουμε λόγο για το αν ήταν απαραίτητες σε τοπικές κοινότητες του δήμου μας. Γιατί γνωρίζετε ότι πολλές φορές ζητήθηκε από προέδρους να γίνει αντικατάσταση, επέκταση και επισκευή αρδευτικού δικτύου και η δικαιολογία ήταν «λεφτά δεν υπάρχουν». 

Άλλοι πάλι δημότες αρδεύουν τα κτήματά τους με τον παραδοσιακό τρόπο του περασμένου αιώνα, οδηγώντας το νερό μέσα από χωμάτινο αυλάκι που σκάβουν με τη σκαπάνη τους. Όμως αυτά δεν τα εξετάζουμε

Δεν γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το  Ν. 3463/06  άρθρο 199 ορίζονται τα εξής: «….4. Δωρεές δημοτικών και κοινοτικών κινητών πραγμάτων, πλην χρηματικών παροχών, επιτρέπονται ύστερα από απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των μελών του, προς το Δημόσιο, Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεις Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου και οργανισμούς και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, για την εκπλήρωση σκοπού, που συνδέεται με την προαγωγή των τοπικών συμφερόντων ή την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Αυτά σίγουρα τα αγνοείτε!

Η περιουσία του δήμου και δεν αναφερόμαστε στους σωλήνες, δεν είναι τσιφλίκι κανενός και πρέπει να προσέχεται καλύτερα από την ατομική μας!

Γι΄αυτή φρόντισαν και αγωνίστηκαν διαχρονικά όλοι όσοι υπηρέτησαν την τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο. 

Ας  της δίνουμε και τον ανάλογο σεβασμό!

Αφού δεν μπορείτε να την αυξήσετε, τουλάχιστο φροντίστε να τη συντηρήσετε και μην την απαξιώνετε και την καταστρέφετε!

Κλείνοντας να σας επισημάνουμε για μια ακόμη φορά ότι, η βάναυση προσβολή κάθε έννοιας χρηστής και διάφανης λειτουργίας αλλά και ο ευτελισμός του Δημοτικού Συμβουλίου μας και των θεσμικών του οργάνων με αλαζονικές συμπεριφορές , είναι κάτι στο οποίο υπάρχουν και όρια, τα οποία ούτε ατομικά αλλά ούτε και συλλογικά μπορούμε να ξεπεράσουμε και πάντα θα μας βρίσκει αντίθετους!

Γραφείο τύπου «Αργιθεάτικης Συμμαχίας»

Πηγή karditsalive

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου