Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες από το Δήμο Αργιθέας - Αργιθεάτικη Συμμαχία: "Περί διανομής τροφίμων ...και άλλων μυθευμάτων!!!" - Δημοτική Αρχή Αργιθέας: Η φτώχεια έχει αξιοπρέπεια και δεν προσφέρεται στους «μπαχαλάκηδες» - Ανταπάντηση της «Αργιθεάτικης Συμμαχίας» προς τη Δημοτική Αρχή στα ...περί «Μπαχαλάκηδων»

UPDATED
Δελτίο τύπου του Δήμου Αργιθέας


Σε μια εποχή που η ανθρωπιστική κρίση βρίσκεται σε έξαρση εξ αιτίας της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, η Ανθρωπιά πρέπει να περισσεύει. Πολιτική, Κοινωνική και Οικονομική κατάσταση, που δημιούργησε νέες συνθήκες και καταστάσεις φτώχειας και ανέχειας, νέους άπορους συνανθρώπους μας, που δυστυχώς, αντί να διαφαίνονται σημάδια βελτίωσης, συνεχώς βαθαίνει.

Η Δημοτική Αρχή της Αργιθέας δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη και με κάθε πρόσφορο τρόπο προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας, ανακουφίζοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει τον πόνο και την ανέχεια των δημοτών.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει, με μοναδικό κριτήριο την απόλυτη φτώχεια και ένδεια, ζήτησε την συνδρομή των Ιερέων κάθε ενορίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα καταγράφοντας και δίνοντας τα στοιχεία των ανθρώπων που χρειάζονται επείγουσα βοήθεια. Αυτά τα στοιχεία συμπληρώθηκαν και με προτάσεις...
των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και φτιάχτηκε τελικός κατάλογος «δικαιούχων».
Επειδή η λίστα ήταν μεγάλη και τα τρόφιμα που αρχικά είχε συγκεντρώσει ο δήμος, δεν επαρκούσαν να πάρουν όλοι και μάλιστα σε ικανοποιητική ποσότητα, έγινε έκκληση στους φορείς της Αργιθέας μέσω του κεντρικού, πλέον, οργάνου των συλλόγων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) και η οποία κινητοποίησε άμεσα τα μέλη-σωματεία και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκαν στο δήμο ικανές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας ώστε τα προωθηθούν στους δικαιούχους.


Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου η Δημοτική Αρχή παρέδωσε τα τρόφιμα, που συγκεντρώθηκαν, μέσω του Ιερέων κάθε ενορίας, στις 70 περίπου άπορες οικογένειες, που κατοικούν μόνιμα στην Αργιθέα. 
Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε όσους συνέδραμαν σ΄ αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους π. Νεκτάριο, Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς, τον Σύλλογο Αργιθεατών Τρικάλων, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων (ΠΟΑΣ) και τα σωματεία – μέλη της, καθώς και τους ιερείς της Αργιθέας οι οποίοι βιώνουν καθημερινά την αγωνία και τον πόνο των συνανθρώπων μας και είναι οι πρώτοι συμπαραστάτες τους.

Η ενέργεια της δημοτικής αρχής δεν έγινε άπαξ. Θα υπάρχει συνέχεια προκειμένου να καλυφθούν περισσότερες ανάγκες των συνανθρώπων μας που η οικονομική κρίση της πατρίδας μας, τους έφερε σε δυσχερέστερη κατάσταση. 

Καλούμε τους απανταχού Αργιθεάτες, άτομα και τους συλλογικούς φορείς να συμβάλλουν στη συνέχιση και αυτής της προσπάθειάς μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Λάμπρος Τσιβόλας 

Αργιθεάτικη Συμμαχία: "Περί διανομής τροφίμων ...και άλλων μυθευμάτων!!!"

Σε πρόσφατα δελτία τύπου του δήμου Αργιθέας σχετικά με τη φτώχεια και τη διανομή τροφίμων, διαβάζουμε :

………………………………………………………………………

«…..Η Δημοτική Αρχή της Αργιθέας δεν μπορούσε να μείνει αδιάφορη και με κάθε πρόσφορο τρόπο προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους μας, ανακουφίζοντας με τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει τον πόνο και την ανέχεια των δημοτών.

Σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει, με μοναδικό κριτήριο την απόλυτη φτώχεια και ένδεια, ζήτησε την συνδρομή των Ιερέων κάθε ενορίας οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα καταγράφοντας και δίνοντας τα στοιχεία των ανθρώπων που χρειάζονται επείγουσα βοήθεια. Αυτά τα στοιχεία συμπληρώθηκαν και με προτάσεις των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων και φτιάχτηκε τελικός κατάλογος «δικαιούχων»….».

Ωραία τα γράφει ο δήμαρχος αλλά τα εφαρμόζει κατά φαντασία!

Από ποιους προέδρους τοπικών κοινοτήτων άραγε δέχτηκε προτάσεις -για να συμπληρώσει όπως ο ίδιος γράφει-  τον τελικό κατάλογο των δικαιούχων?

Πώς θα του έστελναν προτάσεις για συνανθρώπους μας που χρήζουν άμεσης βοήθειας οι πρόεδροι, όταν δεν τους ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο και δεν ενημερώθηκαν από κανέναν  αρμόδιο της Δημοτικής Αρχής σχετικά ?

Αναφέρομαι τουλάχιστον  στους προέδρους που εκλέχτηκαν με την μείζονα αντιπολίτευση.

Γιατί αγνοεί επιδεικτικά τους προέδρους που εκλέχτηκαν με την παράταξή μας?

 …..και το ευχαριστήριο του δημάρχου συνεχίζει :

 ….. «Επειδή η λίστα ήταν μεγάλη και τα τρόφιμα που αρχικά είχε συγκεντρώσει ο δήμος, δεν επαρκούσαν να πάρουν όλοι και μάλιστα σε ικανοποιητική ποσότητα, έγινε έκκληση στους φορείς της Αργιθέας ……….και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παραδόθηκαν στο δήμο ικανές ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας ώστε να προωθηθούν στους δικαιούχους »….

Αλήθεια ποια ήταν η λίστα της Δημοτικής Αρχής?

Με ποια κριτήρια συντάχθηκε ερήμην των προέδρων  και από ποιους?

Γιατί δεν έγινε καμία αναφορά στην αξιέπαινη προσπάθεια των συλλόγων, άλλων φορέων και ειδικότερα της ΠΟΑΣ στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ώστε να γνωρίζουμε όλοι πόσα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν και ποιοι συμμετείχαν τη στιγμή μάλιστα που αυτά ήταν μπροστά στην είσοδο του δημαρχείου ? (όπως μάθαμε αργότερα)

Γιατί τόση μυστικοπάθεια?

Αλήθεια  ποια τρόφιμα είχε συγκεντρώσει ο δήμος?

Τα είδε κανείς…?

Μήπως εννοεί  το ρύζι που ήταν υπόλοιπο από το 2013 και είχε ονομαστικούς δικαιούχους?

Έκανε καμία  προσπάθεια  ο Δήμος να συγκεντρώσει τρόφιμα?

Πήρε καμιά τέτοια απόφαση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ?

 Όχι μόνο αυτό αλλά και προγράμματα που ίσχυσαν για οικονομικά ασθενείς δεν αξιοποιήθηκαν!

Το καλοκαίρι του 2015 ενημερώθηκαν οι πρόεδροι  την τελευταία στιγμή, να ενημερώσουν  με τη σειρά τους τους δημότες να υποβάλλουν αίτηση για πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας  που θα έληγε μέσα σε λίγες ώρες !

Αναμενόμενο ήταν να μην προλάβουν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις και να μείνουν εκτός προγράμματος .

Να θυμίσουμε ότι από μερικές εκατοντάδες ωφελούμενους τα προηγούμενα χρόνια  (250 το 2011, 520 ωφελούμενοι το 2012 ) πέσαμε σε μερικές δεκάδες το 2016!!!

Αλλά η δικαιολογία υπάρχει, «άλλαξαν τα κριτήρια» όπως λέγεται.

Δεν θα αναφερθούμε βέβαια στα διαφορετικά δελτία τύπου γιατί δεν είναι το μείζον. Ούτε θα αναφερθούμε ποιος πήρε πρώτος την πρωτοβουλία.

Γνωρίζουμε άλλωστε την πολύχρονη προσφορά των συλλόγων σε πολλούς τομείς. Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλοί σύλλογοι συμμετέχουν σε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα εδώ και χρόνια απ΄ευθείας με οικονομικά αδύναμους συμπατριώτες μας προσφέροντας ακόμα και χρήματα πέραν των άλλων.

Κλείνοντας να συγχαρούμε όλους τους φορείς,  που με τις ενέργειές τους  βοήθησαν στο να μαζευτούν τα τρόφιμα δείχνοντας την αλληλεγγύη τους για άλλη μια φορά και να  υπενθυμίσουμε στη δημοτική αρχή  ότι φαινόμενα έπαρσης, λαϊκισμού και ψευτοπροβολής δεν έχουν θέση στην Αργιθέα !

Γραφείο Τύπου «ΑΡΓΙΘΕΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ»

Πηγή  karditsalive

Δημοτική Αρχή Αργιθέας: Η φτώχεια έχει αξιοπρέπεια και δεν προσφέρεται στους «μπαχαλάκηδες»

Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις ακραίας φτώχειας και ανέχειας των συνανθρώπων μας το πρώτο που πρέπει να κυριαρχεί είναι ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια  απέναντί τους,

γιατί δεν φτάσανε ηθελημένα σ΄ αυτή την κατάσταση, αλλά είναι απόρροια της πολιτικής που ακολουθήθηκε για αρκετές δεκαετίες από τους εκάστοτε κυβερνώντες-και δημοτικούς- και οδήγησαν τη Χώρα (Δήμο) και κατ΄ επέκταση το λαό σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση.

Όσο δύσκολο είναι να βοηθήσεις κάποιον συνάνθρωπο ακόμη δυσκολότερη είναι η παροχή/αποδοχή αυτής της βοήθειας. Σε καμιά περίπτωση αυτός που δέχεται τη βοήθεια δεν θέλει να γίνει δημόσιο θέμα ή και θέαμα και να βγουν τα προσωπικά και οικογενειακά του στη φόρα.

Η δημοτική αρχή της Αργιθέας έχοντας και αυτό κατά νου, κράτησε χαμηλούς τόνους και ενημέρωσε, ζητώντας την συνδρομή όλων των φορέων και των ιερέων των ενοριών, για να αποφύγει, αν θέλετε, το υποκειμενικό κριτήριο ακόμη και την όποια παραταξιακή επιλογή.

Η προσφορά βοήθειας στους συνανθρώπους μας δεν αποτελεί σε καμιά περίπτωση ευκαιρία για προβολή και δεν προσφέρεται ως πεδίο αντιπολίτευσης. Αν αυτή η προσφορά βοήθειας στους άπορους συνανθρώπους μας αποτελεί φαινόμενο λαϊκισμού και έπαρσης ας το κρίνει ο καθένας.

Ο κ. Χασιώτης στο άρθρο του γράφει ότι είναι «μύθευμα» η διανομή τροφίμων και αλλού ρωτάει αν «τα είδε κανείς;», «ποια τρόφιμα είχε συγκεντρώσει ο δήμος;» και αμέσως παρακάτω, «Έκανε καμιά προσπάθεια ο Δήμος να συγκεντρώσει τρόφιμα;» και το ήθελε με «απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»…

Η δημοτική αρχή συγκέντρωσε τα τρόφιμα χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τους πόρους του δήμου, εκτός των εξόδων κίνησης των αυτοκινήτων για τη συγκέντρωση και διανομή τους. Κινητοποίησε άτομα και φορείς για να συγκεντρωθούν τα τρόφιμα και ιδιαίτερα την ΠΟΑΣ που στους πέντε μήνες, καταξιώνεται στους Αργιθεάτες, συντονίζει τους συλλόγους, οργανώνει εκδηλώσεις, βάζει θέματα και ιδέες για συζήτηση. Εν ολίγοις υλοποιεί τους καταστατικούς στόχους ίδρυσής της και πλέον αποτελεί ένα σοβαρό συνομιλητή για τη δημοτική αρχή.

Τώρα αν αλλάξατε άποψη, για την ΠΟΑΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αργιθεάτικων Συλλόγων) και τους συλλόγους, όταν τους «συμβουλεύατε» να ασχολούνται μόνο με τα «πολιτιστικά», δηλαδή, με χορούς και τραγούδια και να αφήσουν τα υπόλοιπα στη εκάστοτε δημοτική αρχή.

Όχι κ. Χασιώτη δεν ήταν το ρύζι, που όπως αναφέρετε και εσείς ήταν υπόλοιπο προγράμματος του 2013 και το οποίο διανεμήθηκε στους ονομαστικούς δικαιούχους. Ακόμη και σ΄ αυτούς που επιλέγατε (κατά δημοτική σας θητεία) και προτείνατε με κριτήρια και των ψήφων τους.

Είναι προφανές ότι δεν έχετε καλή ενημέρωση από τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, ή έχετε επιλεκτική κυρίως απ’ αυτούς που «ηλεκτροδοτούσατε» από τον δημοτικό φωτισμό και τους άφησε η δημοτική Αρχή στο «σκοτάδι»!!!.

Το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας που ενεργοποιήθηκε αυτές τις μέρες - ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρώπης Βοήθειας Απόρων) - είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και είχαν δοθεί σε όλους τους προέδρους σχετικές ανακοινώσεις, ενημερώθηκαν προφορικά όλοι τους και αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του δήμου στις 2 Ιουλίου 2015 και η κατάθεση των αιτήσεων έληξε στις 5 Αυγούστου 2015, πως ο ένας μήνας και πλέον είναι τελευταία στιγμή και λίγες ώρες.

Και σε παλιότερα άρθρα που έχετε δημοσιεύσει, υπάρχουν τέτοιες ανακρίβειες από λάθος ενημέρωση αφού δεν μπορείτε να έχετε ιδίαν αντίληψη για το κάθε τι και απ’ ότι φαίνεται σας δίνουν παραποιημένα στοιχεία κάποιοι από τους συνεργάτες σας. Αφήστε τους να τα υπογράφουν τουλάχιστον οι ίδιοι, γιατί αφήσατε τη «Συμμαχία» με δυο-τρεις…

Επειδή όμως κ. Χασιώτη «ξύθηκες» πολλές φορές στην «γκλίτσα» θα έπρεπε να εμπεδώσεις ότι σ΄ αυτό το δήμο τέλειωσαν τα μνημόσυνα με «ξένα κόλλυβα», όπως και η «Συμμαχική» πολιτική επιβίωση  με «περιφορά» μακαρονιών και τυριών σε … ψηφοφόρους. Όπως και οι διανοίξεις δρόμων για τη «λεηλασία» του τόπου και τη μεταφορά των «καυσόξυλων» και άλλων ... «προϊόντων».

Ο δήμος Αργιθέας θα εξακολουθεί να διαχειρίζεται και τη φτώχεια και την ανέχεια των δημοτών/κατοίκων του με απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα των Ανθρώπων του, γιατί κράτησε ζωντανές τις μνήμες με τις σακούλες της UNRA που έφταναν άδειες στην Αργιθέα και το περιεχόμενο αποτελούσε αντικείμενο εκλογικής και λοιπής διαχείρισης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αργιθέας

Πηγή karditsalive

Ανταπάντηση της «Αργιθεάτικης Συμμαχίας» προς τη Δημοτική Αρχή στα ...περί «Μπαχαλάκηδων»

Με κακόγουστο και υβριστικού περιεχομένου μυθιστόρημα απάντησε ο δήμαρχος Αργιθέας  κ. Τσιβόλας δια του γραφείου τύπου στις καταγγελίες μας σχετικά με την  μη ενημέρωση των προέδρων και τη διανομή τροφίμων.

Γιατί όταν  αναφέρεται  κάποιος με υπαινιγμούς σε πρόσωπα και κάνει κατ΄επανάληψη χαρακτηρισμούς  αυτό αν μη τι άλλο εκτός από ύβρη μπορεί να χαρακτηρισθεί.

Αναμενόμενο ! Το ξέρει καλά το παραμύθι!

Αλλά  στις καταγγελίες μας  έκανε ότι δεν άκουσε!

Δήμαρχε είσαι εκτός θέματος!

Το μυθιστόρημά  σου  δεν αναφέρεται σε αυτά που εμείς καταγγείλαμε

Για άλλα καταγγέλλεσαι και άλλα αντί  άλλων απαντάς.

Απαντάς λασπολογώντας την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τον προηγούμενο δήμαρχο και τους δημοτικούς του συμβούλους  που ορισμένοι  τώρα είναι συνεργάτες σου!

Ανέντιμο!

Αν βρισκόταν ο προηγούμενος δήμαρχος που με τους συνεργάτες του «τους μπαχαλάκηδες» όπως τους αποκαλείς (βλέπε σου παρέδωσε 1.530.000 € στο ταμείο του δήμου και είναι από του ελάχιστους δήμους της χώρας με ταμειακό υπόλοιπο) στο δημοτικό συμβούλιο είχες το δικαίωμα να το κάνεις για να σου απαντήσει εκείνος σε όποια απορία σου και όποιο υπαινιγμό!

Είναι βέβαια προφανής ο στόχος σου!

Όσο θα υβρίζεις όμως  την προηγούμενη δημοτική αρχή και θα τη χαρακτηρίζεις προσπαθώντας να πλήξεις την σημερινή  αντιπολίτευση   τόσο θα αποκαλύπτεται  και το περιεχόμενό σας και η πολιτική σας ανεπάρκεια!

Όπως  θα αποκαλύπτεστε και κάθε φορά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ακόμα και από συνεργάτες σας!

Όσο συνειδητά θα ψεύδεσαι τόσο θα σε γνωρίζει κι ο κόσμος καλύτερα

Κάθε φορά το ίδιο κάνεις.

Επιστρέφεις στο παρελθόν. Μιλάς  με υπονοούμενα…

Είχες συνηθίσει ως αντιπολίτευση να πετροβολάς από την κερκίδα με συνεχείς καταγγελίες στην επίτροπο, στον εισαγγελέα, στο δασαρχείο, στον τύπο αλλά μόλις μπήκες στο γήπεδο την έχασες τη μπάλα!

Νομίζεις ότι είσαι ακόμη στην αντιπολίτευση και για όλα φταίνε οι προηγούμενοι!

Εν τω προκειμένω δεν απάντησες για τους προέδρους που σου συμπλήρωσαν τους καταλόγους όπως έγραφες ψευδώς.

Καναβέ και όχι μόνο, με τους συνεργάτες σου ακούς?

Οδήγησες «το δήμο  και κατ΄ επέκταση το λαό σε κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση»  όπως επακριβώς γράφει ο νυν δήμαρχος!

Παρέδωσες ταμειακό υπόλοιπο μόνο 1.530.000€ σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που έγινε πριν λίγες μέρες και εγκρίθηκε από το δημοτικό μας συμβούλιο!

Παρέδωσες καθαρισμένους δρόμους ενώ ο σημερινός δήμαρχος κάνει και έξι μήνες να τους καθαρίσει (Γκρέκος) και ύστερα από καταγγελίες μας στον τύπο .

Άλλοτε πάλι θέλει αίτηση να καθαρίσει δρόμο σε μόνιμο κάτοικο (Ράιος) με 300 ζώα αν και το μηχάνημα του δήμου ήταν εκεί και παρ΄όλα  τα παρακάλια και τις προτροπές του κτηνοτρόφου.

Βλέπετε είχε την ατυχία να είναι υποψήφια η σύζυγός του με την παράταξή μας!

 Ο κ. Τσιβόλας δεν καθάρισε τους δρόμους φοβούμενος ….. για τη «λεηλασία» του τόπου και τη μεταφορά των «καυσόξυλων» και άλλων ... «προϊόντων».? όπως χαρακτηριστικά λέει !

Αφήστε  τους δρόμους κλειστούς  κ. δήμαρχε να μην μπορούν να πάρουν τίποτε οι δημότες και ειδικότερα καυσόξυλα λες και δεν υπάρχει δασική υπηρεσία να επιβλέψει και να αποτρέψει τυχόν παρανομίες.

Αφήστε τους να πηγαίνουν στα σπίτια τους με τα πόδια για να  θυμούνται  παλιότερες εποχές

Καλό θα τους κάνετε! Θα γυμνάζονται κιόλας.

Κατά τα άλλα φτιάχνατε επιτροπές για να μοιράσετε καυσόξυλα σε δημότες που μένουν το χειμώνα στο Μουζάκι.

Πήγαν χαμένες και οι ανακοινώσεις στον τύπο. Δεχόσασταν και σχετικές αιτήσεις! Τι παντού το Δασαρχείο θα έκανε κουμάντο?

Αλλά στο τέλος …μηδέν!

Χάσανε και το δικαίωμα κάποιοι να μεταφέρουν καυσόξυλα  όπως τα προηγούμενα χρόνια στον οικισμό της Μόμας Μουζακίου μετά τις ανακοινώσεις σας και την αντίδραση του Δασαρχείου Μουζακίου.

Έπειτα είναι και το άλλο !Δεν ευκαιρούσατε γιατί επιβλέπατε συνέχεια έργα!

Ενάμισης  και πλέον χρόνος δεν έγινε ούτε μια μελέτη ούτε ένα έργο!

Μόνο αναθεσούλες  σε ημετέρους και προμηθευτές. Οι αναθεματισμοί σας περί δημοπρασιών ως αντιπολίτευση ξεχάστηκαν.

Εδώ δεν μπορέσατε να πάρετε καύσιμα  για τα μηχανήματα του δήμου να καθαρίσουν τους δρόμους έργα θα φτιάχνατε?

Βλέπετε το 2015 δεν μπορέσατε να πάρετε  καύσιμα  με νόμιμες διαδικασίες επειδή  δεν ολοκληρώσατε σωστά  τη διαδικασία δημοπράτησης των καυσίμων και η επίτροπος σας τα ακύρωσε κατ επανάληψη αφού δεν συνεννοηθήκατε πως έπρεπε να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Αλλά πάντα είχατε και μια δικαιολογία!

Αυτό πρέπει να γραφτεί στα απίστευτα  αυτοδιοικητικά χρονικά!.

Υπάρχει  δικαιολογία όμως! «Οργανώνατε το  δήμο» όπως χαρακτηριστικά λέτε δεξιά και αριστερά

Τώρα καταλάβαμε γιατί δεν ενημερώσατε τους προέδρους .Για να αποφύγετε την «παραταξιακή επιλογή» όπως γράφετε!

Απλά εκ παραδρομής προφανώς γράφτηκε ότι τους καλέσατε για να συμπληρώσουν τον κατάλογο!

Καλά δήμαρχε νομίζεις ότι όλοι τρώνε σανό?

 Ή νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου με τη δικηγορική σου ιδιότητα και θέλεις να  αποδείξεις ότι το μαύρο είναι άσπρο και δεν το βλέπουμε?

Μύθευμα δεν είναι η διανομή τροφίμων.

Μύθευμα είναι η ενημέρωση των προέδρων που την έβαλες φαρδιά πλατιά και στην ιστοσελίδα του δήμου την οποία δεν έκανες ποτέ!

Και δεν είναι φυσικά η μόνη!

Μάλιστα τονίζεις ότι  «Σε καμιά περίπτωση αυτός που δέχεται τη βοήθεια δεν θέλει να γίνει δημόσιο θέμα ή και θέαμα και να βγουν τα προσωπικά και οικογενειακά του στη φόρα.»

Δυστυχώς όμως για σένα στην προσπάθειά σας να προβληθείτε αναρτήσατε δημόσια φωτογραφίες απόρων συμπατριωτών μας και μάλιστα στην ιστοσελίδα του δήμου! Την οικονομική τους κατάσταση  και ταπεινή τους αξιοπρέπεια την κάνατε δημόσιο θέαμα για την ψευτοπροβολή σας!  Απαράδεκτο!

Μύθευμα είναι ότι τα τρόφιμα του δήμου δεν επαρκούσαν αφού δεν τα είχατε  ποτέ! Όλα τα τρόφιμα είναι των φορέων.
Μύθευμα ακόμα είναι και ο τίτλος της ανακοίνωσή σας που λέει «διανομή τροφίμων από το δήμο Αργιθέας».

Ρωτήστε τους υπαλλήλους του προγράμματος « Βοήθεια στο Σπίτι» ,πότε έγινε η ενημέρωση των προέδρων το 2015 για να υποβληθούν αιτήσεις .

Ζητούσαν ονόματα απόρων  όχι σε λίγες ώρες αλλά σε μισή ώρα γιατί έκλεινε το σχετικό πρόγραμμα.

Αυτό άλλωστε έχει καταγραφεί στο δημοτικό συμβούλιο που επακολούθησε μετά από σχετικές  διαμαρτυρίες προέδρων που δεν πρόλαβαν να ενημερώσουν τους δημότες και θα υπάρχουν  και στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά οι σχετικές απαντήσεις που δόθηκαν από τους αρμόδιους.

Αναφέρεστε στα τρόφιμα  της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Τα ίδια λέγατε και τότε ως αντιπολίτευση. Το ίδιο ποιηματάκι. Οι 520 ωφελούμενοι γνωρίζουν καλύτερα

Σε  αυτούς τώρα τι λέτε?

Το γνωρίζουν και οι πρόεδροι της παράταξή σας οι οποίοι και τα μοίρασαν τότε .

Για τις ανακρίβειες σε προηγούμενο άρθρο  δεν λέτε ποιες.

Φανταζόμαστε ότι  εννοείτε τη διευκρίνηση που δόθηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο αποκλεισμένος  επί 3 μήνες δημότης δεν ήταν στο Β Μάραθο όπως είχαμε  γράψει  αλλά στο Γ΄!

Και αυτού ο γιος υποψήφιος με την παράταξή μας! Τυχαίο?

Όσο για την ΠΟΑΣ  και την γνώμη μας για αυτή αφήστε να το ξέρουμε εμείς γιατί είναι πρόσφατη η δημιουργία της και να έχουμε μεταξύ μας τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.

Μην προσπαθείτε να την υποκαταστήσετε γιατί φαντάζομαι δεν σας ανατέθηκε κάτι τέτοιο.

Για τα  άλλα υπονοούμενα στα οποία αναφέρεστε αν και προσπαθήσαμε δεν μπορέσαμε να καταλάβουμε τι εννοείτε.

Μπορείτε να το γράψετε ή να το πείτε ξεκάθαρα  γιατί εμείς «αποσιωπητικοσταυρόλεξα» δεν ξέρουμε να λύνουμε !

Μέχρι να ξανανταμώσουμε φροντίστε  να μαζέψετε τα σκουπίδια γιατί γέμισαν τα ρέματα σακούλες , να φτιάξετε  τα σπασμένα υδραγωγεία, να βάλετε  καμιά λάμπα εξωτερικού φωτισμού για να βλέπουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες τουλάχιστο, να καθαρίσετε τους δρόμους  και αφήστε τους «χρησμούς», τις ειρωνείες  και τους χαρακτηρισμούς.

Γραφείο τύπου «Αργιθεάτικης Συμμαχίας»

Πηγή karditsalive

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου