Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Χασιώτης: "Δήμος Αργιθέας - Ώρα μηδέν!"

Πέρασαν 14 μήνες από την ανάληψη της διoίκησης  του δήμου από τη νέα δημοτική αρχή με επικεφαλής το δήμαρχο κ. Τσιβόλα.

Μια δημοτική αρχή στην οποία πίστεψαν οι  Αργιθεάτισσες και Αργιθεάτες ελπίζοντας ότι θα τηρηθούν οι προεκλογικές δεσμεύσεις για καλυτέρευση της καθημερινότητάς τους και στη δημιουργία των «μεγάλων έργων» που αποτέλεσαν και τη σημαία της προεκλογικής καμπάνιας του κ. Τσιβόλα.

Όμως 14 μήνες μετά εξακολουθεί να μην λειτουργεί ο αυτόματος πιλότος στο δήμο Αργιθέας. Αυτό που λειτουργεί στο έπακρον είναι η ανευθυνότητα και η αλαζονεία! 

Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί διαφορετικά το ότι ακόμα  και μετά την πάροδο αρκετών  ημερών από την έντονη ομολογουμένως νεροποντή υπάρχουν ακόμα κάτοικοι που παραμένουν αποκλεισμένοι από το οδικό δίκτυο και δεν μπορούν να πάνε στα σπίτια τους  και άλλοι πάλι να έχουν δυσχερέστατη πρόσβαση!

Κι αυτό δεν είναι τυχαίο αφού παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας για ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης ενόψει έντονων καιρικών φαινομένων ποτέ δεν εισακουστήκαμε!

Βέβαια τα καιρικά φαινόμενα και οι συνέπειές τους στην περιοχή δεν αποτελούν για μας πεδίο αντιπαράθεσης με τη δημοτική αρχή. Αλλά όταν ο δήμαρχος μέσω του τύπου «κρούει τον κώδωνα» ότι αν δεν ληφθούν άμεσα  μέτρα οι  κάτοικοι θα βρεθούν στο ίδιο έργο θεατές την επόμενη φορά που θα υπάρξει νεροποντή και ότι για όλα φταίνε τα ημιτελή έργα του Αχελώου, δεν μπορεί να μας αφήσει «άφωνους».

Αλήθεια κύριε δήμαρχε δεν ξέραμε ότι ο Αχελώος φτάνει μέχρι όλα τα χωριά και τους οικισμούς της Αργιθέας και πολύ περισσότερο στην Ανατολική Αργιθέα και το Πετρίλο και ότι αυτός ευθύνεται για την καταστροφή!! Έχει κι αυτός ένα μέρος ευθύνης!

Όλοι ξέρουμε ….ότι βρέχει και χιονίζει… στην Αργιθέα έντονα. Πάντα περιμένουμε και προετοιμαζόμαστε…

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των χειριστών, έγινε κάποια προετοιμασία στο δήμο μας εδώ και πάνω από ένα έτος που διοικείτε? Καθαρίστηκαν κράσπεδα, διευθετήθηκαν ρέοντα ύδατα, ώστε να μην προκαλούνται...  
διαβρώσεις ή να έχουμε λιγότερες ζημιές στα οδοστρώματα?

Πώς να γίνουν αυτά με τα μηχανήματα του δήμου μας (6 αν δεν  κάνω λάθος) όταν κοντεύει να βγει ο Οκτώβρης και ακόμα δεν ολοκληρώσατε τις διαδικασίες για να πάρετε πετρέλαιο για το 2015 και  πριν 7 μέρες επαναφέρατε το θέμα στο ΔΣ για έγκριση προμήθειας καυσίμων μετά την ακύρωση των διαδικασιών προμήθειας από την κα. επίτροπο !

Βέβαια για κάμποσο καιρό το χειριστήκατε «επικοινωνιακά» το θέμα  και πλασάρατε την άποψη ότι φταίει η αντιπολίτευση που δεν καθαρίζονται οι δρόμοι. Αυτό πούλησε αρκετά μέχρι ενός σημείου.

Λοιδορούσατε  τον προηγούμενο δήμαρχο κ. Καναβό ότι κουβαλούσε καύσιμα με τις «μπούγλες» όπως λέγατε χαρακτηριστικά. Εσείς δεν είχατε ούτε αυτές για να εξυπηρετήσετε τους μόνιμους τουλάχιστο κατοίκους και ότι καύσιμο χρησιμοποιήσατε ήταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή! 

Το καλοκαίρι κάτοικοι κάνανε έρανο και  μίσθωναν μηχανήματα  για να καθαρίσουν  δρόμους να πηγαίνουν  στα σπίτια τους επειδή λέγατε ότι δεν είχατε πετρέλαιο. 

Βέβαια θα ισχυριστεί κανείς ότι φέρατε μνημόνιο συνεργασίας με εργολάβους. Ναι να μην σας αδικούμε !Αυτό το φέρατε και τις τελευταίες ώρες το βάλατε σε εφαρμογή!! Απευθείας αναθέσεις! Με ποια τιμή, με ποια διαδικασία ? Μόνο εσείς  ξέρετε. Γιατί στο καθ ύλην αρμόδιο όργανο που είναι η Οικονομική Επιτροπή το θέμα δεν συζητήθηκε ποτέ! Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις διάφορες προμήθειες. Παντού απευθείας αναθέσεις! Πουθενά διαγωνισμός! Οι αφορισμοί σας ως αντιπολίτευση σ΄ αυτά τα θέματα  ξεχάστηκαν!

Αναρωτιέμαι ποιος περιμένετε να πάρει τα μέτρα που λέτε? Δεν διοικείτε εσείς? 

Βέβαια δεν χάνετε την ευκαιρία να «επιθεωρείτε» τα έργα και τους δρόμους  που ανήκουν στην εποπτεία της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας σε κάθε επίσκεψη των υπηρεσιών της, η οποία κάνει  άψογα τη δουλειά της αλλά και προωθεί έργα στην περιοχή, παρότι στο Δημοτικό Συμβούλιο λέτε ότι ο καθένας στον τομέα του.

Φροντίστε όμως να επιθεωρήσετε και τους δημοτικούς δρόμους που ανήκουν στην αρμοδιότητά σας  και να δώσετε λύση.

Βέβαια το θέμα των καιρικών φαινομένων είναι πρόσφατο και είναι το ελάσσων. Έγινε κάτι στους 14 μήνες?. Όλο οργανώνετε το ….δήμο, μας λέτε (όχι μόνο εσείς) σε κάθε συμβούλιο, που τον παραλάβατε μπάχαλο όπως λέτε  χαρακτηριστικά, αλλά …με ταμειακό υπόλοιπο 1.500.000€ σύμφωνα με τα έγγραφα που μας δώσατε.

Οι δημότες εδώ και πλέον ενός έτους εγκαταλειμμένοι χωρίς γιατρούς, χωρίς καθαρισμένους δρόμους, χωρίς σωστή αποκομιδή απορριμμάτων, χωρίς καθαρισμένες δεξαμενές ύδρευσης παντού -παρότι εντοπίστηκαν μικροοργανισμοί-, με προβλήματα στον εξωτερικό φωτισμό -καθότι οι πρόεδροι δεν μπορούν να ανέβουν στην κολόνα για να αλλάξουν τη λάμπα και το ντουί-, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη  στην ενότητα Αργιθέας και Αχελώου …χωρίς…χωρίς… 

Κάνατε έστω μία μελέτη όλο αυτό το διάστημα? 

Για έργα φυσικά δεν μιλάμε ! 

Προγράμματα πέρασαν και χάθηκαν Ούτε την πενιχρή ΣΑΤΑ δεν δουλέψατε! Τελευταία μας ενημερώσατε ότι κινδυνεύει να χαθεί το ενταγμένο και δημοπρατημένο έργο που αφορά τις «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων στο δήμο Αργιθέας» ποσού 870.000€. Κρίμα!!

Η παρουσία μας και η συμπεριφορά μας όλο αυτό το διάστημα ήταν πλήρως συναινετική και ανεκτική. Σας παροτρύναμε να κλείσετε ότι εκκρεμότητες υπήρχαν καθότι ο δήμος έχει συνέχεια. Κάναμε προτάσεις! Κινηθήκαμε άκρως αντίθετα με τη στάση και συμπεριφορά του κ. Τσιβόλα ως αρχηγού της αντιπολίτευσης.

Αντίθετα διακρίνουμε και αντιμετωπίζουμε  έπαρση και αλαζονεία !Όχι μόνο απέναντί μας αλλά και απέναντι σε δημότες! 

Αποκτήσατε μια ιδιοκτησιακή αντίληψη περί του δήμου. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι μηχανήματα και αυτοκίνητα του δήμου περιφέρονται δεξιά και αριστερά ανεξέλεγκτα, με οδηγούς και χειριστές που δεν έχουν καν σχέση με το δήμο και φυσικά δεν έχουν  τις σχετικές εγκρίσεις και την ανάλογη νομιμοποίηση. Δεν μιλάμε βέβαια για κάποιους από τη δημοτική αρχή με τους «κολλητούς» που τα έχουν ιδιοποιηθεί!

Δεν μας παραχωρείτε χώρο στο δημοτικό κτίριο ως οφείλετε λέτε και είναι το σπίτι σας!

Καθαρίζετε όποιους δρόμους θέλετε. Τελευταία ακούσαμε ότι δεν καθαρίζονται οι δρόμοι που χρησιμοποιούνται από τους κυνηγούς ή αν δεν έχουν ανταποδοτικά! 

Κόψατε τα πεύκα που στόλιζαν την είσοδο του δημαρχείου που φρόντισαν να φυτέψουν παλιότερα πρόεδροι της τοπικής κοινότητας Ανθηρού, χωρίς καμία απόφαση και έγκριση και χωρίς να ενημερωθεί καν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και το τοπικό συμβούλιο. Στο πρόσωπό του απαξιώνετε όχι μόνο τη μεγαλύτερη τοπική κοινότητα του Δήμου αλλά και αυτούς που την υπηρέτησαν και την υπηρετούν από διάφορες θέσεις αυτοδιοικητικές, συλλόγων και απλών δημοτών.  

Μεταφέρατε το ιατρείο Ανθηρού στο λειτουργών δημοτικό σχολείο Ανθηρού και τα παιδιά δίπλα στους ασθενείς θα κάνουν μάθημα, πάλι χωρίς καμιά απόφαση και έγκριση!

Με την έγκρισή σας εργολάβοι «αλώνισαν» και «αλωνίζουν» στα ποτάμια παίρνοντας αδρανή υλικά σε εκτελούμενα έργα της περιοχής και όχι μόνο, χωρίς καμιά ενημέρωσή μας. Τα ανταποδοτικά ποια είναι? 

Όταν θέτουμε τα θέματα ως αντιπολίτευση όχι μόνο δεν δίνονται  απαντήσεις αλλά ο δήμαρχος αποχωρεί από την αίθουσα και μας προτρέπει να κάνουμε αίτηση για να μας απαντήσει! Νέα  ήθη! ΟΨΟΜΕΘΑ!!

Χασιώτης Γεώργιος
Επικεφαλής της "Αργιθεάτικης Συμμαχίας"

Πηγή: karditsalive.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου