Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Γρήγορο ίντερνετ στην Αργιθέα, αλλά και «λευκά» Χωριά.

Πίνακας των οικισμών που καλύπτονται
Η Αργιθέα θα αποκτήσει γρήγορο ίντερνετ μέσα στο 2015, με το έργο, «Rural Broadband», Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» Περιοχές της ελληνικής επικράτειας και Υπηρεσίες Εκμετάλλευσης-Αξιοποίησης των Υποδομών», που έχει ως στόχο να φέρει την ευρυζωνικότητα στις δυσπρόσιτες περιοχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, το έργο έχει στόχο τη γεφύρωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ αστικών κέντρων και αγροτικών περιοχών, παρέχοντας ευρυζωνικές συνδέσεις σε χαμηλές τιμές σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και ενισχύοντας την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου θα γίνει εφικτή η πρόσβαση των κατοίκων (και του δήμου Αργιθέας) σε βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η ηλεκτρονική σύνδεση με τις υπηρεσίες...
του υπουργείου Οικονομικών, η χορήγηση βεβαιώσεων και εγγράφων με ηλεκτρονικές αιτήσεις των πολιτών, που σήμερα οι κάτοικοι των περιοχών αυτών στερούνται, σε αντίθεση με τους κατοίκους των αστικών περιοχών.

Ήδη το συγκεκριμένο έργο έχει ανατεθεί, ύστερα από διαγωνισμό, στην Κ/Ξ ΙΝΤΡΑΚΟΜ-HELLAS ONLINE και αναμένεται σύντομα η υλοποίησή του.

Αρνητικό σημείο είναι ο αποκλεισμός κάποιων Χωριών και συνοικισμών, όπως της Καλής Κώμης, Πετρωτού, Φουντωτό, Μαντζιουραίικα, η Μονή Σπηλιάς, Χαλκιόπουλο κ.α.

Ο δήμαρχος Αργιθέας Λ. Τσιβόλας σε σχετική του επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών και την «Κοινωνία της Πληροφορίας», επισήμανε τις παραλείψεις και ζήτησε την πλήρη κάλυψη του δήμου (όλων ανεξαιρέτως των οικισμών του).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου