Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016
Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016
Φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια Νο 2
Οι κόρες του Βασίλη και της Ξανθής Μαργάρη, η Αγορή Αργυρού και η Μαίρη Χόντζια φτιάχνουν τραχανά |
Η Μαίρη και η Αγορή φτιάχνουν ξινό τραχανά
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνετε με σιτάρι σκληρό που το αλέθουμε στο μύλο. Αντί για σιτάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει κορφή (να ξινίσει λίγο). Μετά το ζυμώνουμε μαζί με το σιτάρι που αλέσαμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια το περνάμε από κόσκινο και μόλις τρίψουμε όλα τα κομμάτια του ζυμαριού απλώνουμε τον τραχανά και τον ηλιάζουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια στο διαβάστε περισσότερα...
Φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια Νο 1
Οι κόρες του Βασίλη και της Ξανθής Μαργάρη, η Αγορή Αργυρού και η Μαίρη Χόντζια φτιάχνουν τραχανά. |
Η Μαίρη και η Αγορή φτιάχνουν ξινό τραχανά
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνετε με σιτάρι σκληρό που το αλέθουμε στο μύλο. Αντί για σιτάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει κορφή (να ξινίσει λίγο). Μετά το ζυμώνουμε μαζί με το σιτάρι που αλέσαμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια το περνάμε από κόσκινο και μόλις τρίψουμε όλα τα κομμάτια του ζυμαριού απλώνουμε τον τραχανά και τον ηλιάζουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνετε με σιτάρι σκληρό που το αλέθουμε στο μύλο. Αντί για σιτάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει κορφή (να ξινίσει λίγο). Μετά το ζυμώνουμε μαζί με το σιτάρι που αλέσαμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια το περνάμε από κόσκινο και μόλις τρίψουμε όλα τα κομμάτια του ζυμαριού απλώνουμε τον τραχανά και τον ηλιάζουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια στο διαβάστε περισσότερα...
Παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια
Η Ξανθή Μαργάρη αλέθει
στον παραδοσιακό νερόμυλο στους Βασιλάδες, 1987.
|
Ο Βασίλης Μαργάρης αλέθει στον παραδοσιακό νερόμυλο στους Βασιλάδες,
1987.
|
Ο παραδοσιακός νερόμυλος της Παναγίας στην Κρανιά , 1988 (έχει
πλέον καταστραφεί)
|
Το εσωτερικό του παραδοσιακού νερόμυλου της Παναγίας στην Κρανιά , 1988 (έχει πλέον
καταστραφεί)
|
Ο Ανδρέας Αργύρης αλέθει
σε σύγχρονο μύλο στην Κρανιά
|
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνετε με σιτάρι σκληρό που το αλέθουμε στο μύλο. Αντί για σιτάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει κορφή (να ξινίσει λίγο). Μετά το ζυμώνουμε μαζί με το σιτάρι που αλέσαμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια το περνάμε από κόσκινο και μόλις τρίψουμε όλα τα κομμάτια του ζυμαριού απλώνουμε τον τραχανά και τον ηλιάζουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Οι κόρες του Βασίλη και της Ξανθής Μαργάρη, η Αγορή Αργυρού και η Μαίρη Χόντζια φτιάχνουν τραχανά
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια στο διαβάστε περισσότερα...
Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016
Παραλλαγές του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κρανιά Πετρίλου
Δείτε περισσότερες παραλλαγές του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κρανιά Πετρίλου που έγιναν με Topaz Labs Topaz Impression 2 (Turn your photographs into works of art) και Topaz Glow 2 (Electrify your imagination. Illuminate your images) στο διαβάστε περισσότερα...
Πανόραμα από την Κρανιά Πετρίλου
Για να δείτε τις λεπτομέρειες στο πανόραμα επιλέξτε την πλήρη οθόνη (play και μετά πάνω δεξιά τα βελάκια. Μπορείτε επίσης να κάνετε μεγέθυνση και να περιηγηθείτε με τα βελάκια του υπολογιστή σας
Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις
(
Atom
)