Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Πεζοπορία και γλέντι στο Βοϊδολίβαδο: Απάνω στα ψηλά βουνά, 4Κ, VID_20221009_144630

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Συνάντηση πεζοπόρων, ορειβατών και φυσιολατρών απ΄ όλη την Ελλάδα στο Βοϊδολίβαδο Βραγγιανών που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Απανταχού Βραγγιανιτών «Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος» σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ετήσια πεζοπορία διάρκεια περίπου 3 ώρες στην οροσειρά των Αγράφων με σημείο έναρξης την Πλατεία Σταυρός στα Μεγάλα Βραγγιανά Ευρυτανίας και με σταθμούς πορείας σε Πηγή Μάνα Νερού - Καζάνι - Τούρλα - Οροπέδιο Βοϊδολίβαδο και Κορυφή Μίχος.

Στη συνέχεια οι παραπάνω Σύλλογοι προσέφεραν σε όλους τους πεζοπόρους κεράσματα και φαγητό, παραδοσιακή σούπα γίδα βραστή και φασολάδα στο οροπέδιο Βοϊδολίβαδο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, ο πρόεδρος Βραγγιανών κ. Γιώργος Αργυρίου καθώς και όλοι οι εκπρόσωποι των ορειβατικών συλλόγων που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Τέλος δημοτική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Φίλιππο Καραμπά στο βιολί, τον Γιώργο Αργυρίου στο τραγούδι και τον Χαράλαμπο Κούτη στο ντέφι τραγούδησαν και διασκέδασαν με παραδοσιακά τραγούδια όλους τους παρευρισκόμενους.





Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στο διαβάστε περισσότερα…




















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου