Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Εορτασμός του Αγίου Χαραλάμπους στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαράλαμπους του Πετρίλου την 10 Φεβρουαρίου 2019 Νο 1

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019  ο εορτασμός του  Αγίου Χαραλάμπους στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαράλαμπους του Πετρίλου όπου τελέστηκε  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου και  από τον Ιερομόναχο Βαρσανούφιο Βοϊβόντα. Την παραμονή 9 Φεβρουαρίου 2019 τελέσθηκε στο Μοναστήρι πανηγυρικός εσπερινός.




Μετά τον εκκλησιασμό προσφέρθηκε τράπεζα (καφές και φαγητό)  από τον ηγούμενο της μονής Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Δήμου, τον Ιερομόναχο Βαρσανούφιο Βοϊβόντα και με την συνεπικουρία των κ. Σωτηρίου Κίσσα, κ. Κώστα Γαντζούδη, κ. Ηλία Αργυρού, κ. Θωμά Δημητρίου και κ. Στέφανου Βασιλού σε όλους του προσκυνητές  που  ανέβηκαν στο χιονισμένο  Μοναστήρι στο Πετρίλο για να εορτάσουν τον Άγιο Χαράλαμπο. 

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Χαραλάμπους, προστάτη του Μοναστηριού που είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Γεννήσεως της Θεοτόκου, ή όπως έχει επικρατήσει στους κατοίκους της περιοχής  «το Μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπου» λόγω του Χαριτόβρυτου τεμαχίου από το λείψανο του Αγίου το οποίο  φυλάσσεται στην Ιερά Μονή.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Αγίου Χαράλαμπους του Πετρίλου την 10 Φεβρουαρίου 2019  στο διαβάστε περισσότερα (Θα ακολουθήσει πλήρης φωτορεπορτάζ σε επόμενες αναρτήσεις) …
































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου