Κυριακή 15 Ιουλίου 2018

Εθελοντική επίσκεψη στο Πετρίλο Αργιθέας από τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας





Την Κυριακή 15 Ιουλίου 2018 πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας επίσκεψη ομάδας ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού στην κοινότητα Πετρίλου του Δήμου Αργιθέας με σκοπό την παροχή δωρεάν ιατρικών εξετάσεων στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω απόστασης αλλά και υποστελέχωσης  του Κέντρου υγείας Μουζακίου δεν είναι πάντα εύκολο να έχουν πρόσβαση σε Υπηρεσίες Υγείας.
Η ομάδα των εθελοντών ιατρών από τις ειδικότητες της Παθολογίας, Καρδιολογίας, Γενικής Ιατρικής, Οφθαλμολογικής, Γυναικολογίας, Πνευμονολογίας, Ορθοπεδικής, Γαστρεντερολογικής, Χειρούργικής και Παιδιατρικής εξέτασε στο Αγροτικό Ιατρείο των Πετρίλου κατοίκους της τοπικής κοινότητας καθώς και κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων και οικισμών και πραγματοποιήθηκαν συνολικά 56 εξετάσεις. Παρών ήταν  και ο ιατρός του Π.Ι. Πετρίλου ο οποίος τοποθετήθηκε πρόσφατα και προσφέρει τις υπηρεσίες της στην περιοχή.
Η επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Αργιθέας και την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πετρίλου κ. Χρύσα Ντζιαχρήστα-Καμπούρη ενώ το ιατρικό  προσωπικό του Συλλόγου μετακινήθηκε στην περιοχή με λεοφωρείο που διέθεσε αφιλοκερδώς το ΚΤΕΛ Καρδίτσας.
Βασικός στόχος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας είναι η εξομάλυνση των ανισοτήτων στην πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και η βελτίωση του επιπέδου υγείας των συμπολιτών μας που ζουν σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την εθελοντική επίσκεψη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας στο διαβάστε περισσότερα...
































Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου