Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Μετά από δυόμιση χρόνια (2 ½) χρόνια δεν είναι ασφαλής η διέλευση ανθρώπων και οχημάτων στο δρόμο στο Ρέμα Λεύκας του Πετρίλου (Έγραφα- Φωτογραφίες)

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται ακόμη ο δρόμος στο ρέμα της Λεύκας, που βρίσκεται μεταξύ των συνοικισμών Χαλκιόπουλο και Βασιλάδες του Πετρίλου, αν και έχουν περάσει σχεδόν δυόμιση χρόνια (2 ½) χρόνια   ύστερα από την έντονη βροχόπτωση της 11ης Οκτωβρίου 2015 και η διάβαση του εγκυμονεί κινδύνους για ανθρώπους και οχήματα. 

Από την 20-6-2017 έχει εκδοθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα οδικού δικτύου στη θέση «ρέμα Λεύκας» της Τ.Κ. Πετρίλου Αργιθέας λόγω κατολίσθησης του οδοστρώματος και της γέφυρας, καθόσον σημειώθηκε καθίζηση, με αποτέλεσμα να μην είναι ασφαλής η διέλευση από το ανωτέρω σημείο, ανθρώπων και οχημάτων. 
Η απαγόρευση  ισχύει μέχρι σήμερα διότι δεν έχουν αρθεί τα προαναφερόμενα προβλήματα.
Αν και από 22 Ιουνίου 2017 η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας με έγγραφό της επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα της συντήρησης στη θέση «Ρέμα Λεύκας» της Τ.Κ. Πετρίλου  δεν ανήκει στην Υπηρεσία της αλλά στην αρμοδιότητα του Δήμου Αργιθέας, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια συντήρησης του δρόμου με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη η διέλευση του.  


Παρακάτω παραθέτουμε το ΦΕΚ  1573 / 31 Ιουλίου 2009, το ΦΕΚ  2154 / 6 Νοεμβρίου 2007, και τα ΦΕΚ-47Α  8-2-56  & ΦΕΚ-293Β 17-4-95 όπου γίνεται ο καθορισμός των οδών Περιφέρειας Θεσσαλίας που η συντήρηση τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. 
Έχουμε επισημάνει τα σημεία που ενδιαφέρουν για τη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Ο Δήμος Αργιθέας  ισχυρίζεται ότι η αρμοδιότητα ανήκει στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καρδίτσας και έτσι δεν έχει κάνει καμία ενέργεια αποκατάστασης του δρόμου μέχρι σήμερα αν και έχουν περάσει δυόμιση χρόνια, μη λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της  Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας που επισημαίνει ότι η αρμοδιότητα της συντήρησης στη θέση «Ρέμα Λεύκας» της Τ.Κ. Πετρίλου  δεν ανήκει στην Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Καρδίτσας αλλά στην αρμοδιότητα του Δήμου Αργθιέας.

Δείτε τα σημεία που ενδιαφέρουν, ολόκληρα τα ΦΕΚ καθώς και φωτογραφίες από το δρόμο στο Ρέμα της Λεύκας στο διαβάστε περισσότερα…

ΦΕΚ  1573 / 31 Ιουλίου 2009

Καθορισμός οδών Περιφέρειας Θεσσαλίας που η συντήρηση τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.......... 1
…..
Αριθμ. 2924/48489 (1)
Καθορισμός οδών Περιφέρειας Θεσσαλίας που η συντήρηση τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.
…….
Στην ενότητα Ε όπου καθορίζονται οι οδοί που η αρμοδιότητα συντήρησης τους ανήκει στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας, τα οδικά τμήματα με τους παρακάτω αριθμούς της αρχικής απόφασης αντικαθίστανται από ταυτάριθμα οδικά τμήματα, ως εξής:
……
9. Από 20° χλμ Επαρχ. Οδού 2 − Μεσενικόλας − Κρυονέρι − Πεζούλα − Φυλακτή − Πετρίλο − Στεφανιάδα− Γέφυρα Κοράκου
……








ΦΕΚ  2154 / 6 Νοεμβρίου 2007

Καθορισμός οδών Περιφέρειας Θεσσαλίας που η συντήρησή τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων.......... 2
……
Αριθμ. 3841/Τσ (2)
Καθορισμός οδών Περιφέρειας Θεσσαλίας που η συντήρησή τους ανήκει στην αρμοδιότητα των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Υπηρεσιών των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων
……
Ε. Καθορίζουμε τις οδούς που η αρμοδιότητα συντήρησής τους ανήκει στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καρδίτσας.
……
9. Από 20ο χλμ. Επαρχ. Οδού 2 – Μεσενικόλας – Κρυονέρι – Πεζούλα – Φυλακτή – Γεφ. Κοράκου
……










ΒΔ/6-2-56                                   (ΦΕΚ-47/Α/8-2-56) [ΙΣΧΥΕΙ από 8-2-56]
Περί καθορισμού των επαρχιακών οδών κατά τας διατάξεις του Ν-3155/55 περί κατασκευής και συντηρήσεως οδών ΧΧΙ. Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σ.Σ. βλέπε και Αποφ-266/95)

'Εχοντες υπ' όψιν τας διατάξεις του Αρθ-3 του Ν-3155/55 "περί κατασκευής και συντηρήσεως οδών", ιδόντες την υπ' αρ. Γνωμ-1853/55 του Συμβουλίου Δημοσίων 'Εργων, ως και την υπ' αρ.30 της 4-1-56 ομοίαν του Συμβουλίου Επικρατείας, προτάσσει του Ημετέρου επί των Συγκοινωνιών και Δημοσίων 'Εργων Υπουργού,
Απεφασίσαμεν και διατάσσομεν:
ΑΡΘΡΟΝ Μόνον
Καθορίζομεν ως επαρχιακάς οδούς του Νομού Καρδίτσας τας κάτωθι:
……
9. Καρδίτσα - Αυχήν Βουτσικάκι - Γεφ. Κοράκου προς 'Αρταν από θέσεως Σταυρός (20ον χιλμ.) επαρχ. οδού 2 και διά Μεσενικόλα, Μορφοβουνίου, Κρυονερίου, Μπεζούλας, Φυλακτής, περιφερείας Πετρίλου, Λεοντίτου και Στεφανιάδος.
……










Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου