Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2017

Πανηγύρι στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου του Πετρίλου στις 8 Σεπτεμβρίου 2017
 Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017 η πρώτη Θεομητορική εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μοναστήρι της Γενέσεως της Θεοτόκου και Άγιου Χαράλαμπους του Πετρίλου όπου τελέστηκε Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και λιτάνευση της Ιεράς Δίζωνης Θεομητορικής εικόνας μετά αρτοκλασίας, και Θείου Κηρύγματος από τον καλεσμένο να προεξάρχει των Ιερών Ακολουθιών Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Κωνσταντίνου, ιεροκύρηκα της Ιεράς Μητροπόλεως Κασανδρείας συνεπικουρούμενου από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητου Δήμου και του πατρός Βαρσανούφιου Βοϊβόντα. Την παραμονή 7 Σεπτεμβρίου 2017 τελέσθηκε στην Ιερά Μονή πανηγυρικός εσπερινός.
Μετά τον εκκλησιασμό ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου προσέφερε σε όλους τους προσκηνητές Τράπεζα (καφέ και φαγητό με νηστήσιμα εδέσματα).
Επίσης πολλοί Πετριλιώτες προσκηνητές τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο να φέρνουν τρόφιμα μαζί τους τα πρόσφεραν και συνέφαγαν με τους συνδυταιμόνας τους.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό στο διαβάστε περισσότερα...


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου