Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στους Βασιλάδες Πετρίλου





Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα  του θαυματουργού, στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στους Βασιλάδες Πετρίλου όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμοθέου και με τη συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γενέσεως της Θεοτόκου Πετριλίων Αρχιμανδρίτου π. Θεόκλητου Δήμου, του εφημέριου του χωριού παπά-Δημήτρη Δεληγιάννη, του  πατρός Ηλία Νασιώκα, του πατρός Δημητρίου Σουφλάκη, του πατρός Βασιλείου Γυφτογιάννη, του πατρός Βαρσανούφιου Βοιβόντα, του πατρός Γεωργίου Βασιλακάκου και άλλων ιερωμένων ενώ την παραμονή 26 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός.


Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια στο προαύλιο της εκκλησίας με την ορχήστρα Βασιλακάκου, στο κλαρίνο ο Κώστας Κουραμάς και στο τραγούδι τη Ρούλα Τουραλιά
Κατόπιν οι κάτοικοι του συνοικισμού τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο φίλεψαν όλους τους παρευρισκομένους στα σπίτια τους. 



Ο Άγιος Παντελεήμων είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα. Έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του. Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου τιμάται την 27 Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος θεράπευσε και που μαρτύρησε με τον δια ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξας.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό στο διαβάστε περισσότερα...






























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου