Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Πανηγύρι του Αγίου Παντελεήμονα στους Βασιλάδες Πετρίλου

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016 η μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα  του θαυματουργού, στην Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στους Βασιλάδες Πετρίλου όπου τελέστηκε η Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεώργιου Ρέμπελου και με τη συμμετοχή του εφημέριου του χωριού παπά-Δημήτρη Δεληγιάννη, του πατρός Δημητρίου Σουφλάκη και του πατρός Βασιλείου Γυφτογιάννη ενώ την παραμονή 26 Ιουλίου 2016 τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός.  


Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακά τραγούδια στο προαύλιο της εκκλησίας με την ορχήστρα Βασιλακάκου, στο κλαρίνο ήταν  ο Κώστας Κουραμάς και στο τραγούδι τη Ρούλα Τουραλιά. Κατόπιν οι κάτοικοι του συνοικισμού τηρώντας το πατροπαράδοτο έθιμο φίλεψαν όλους τους παρευρισκομένους στα σπίτια τους.  


Ο Άγιος Παντελεήμων είναι Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα. Έζησε στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας και παρέδωσε μαρτυρικώς τη ζωή του. Η μνήμη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του ιαματικού και αναργύρου τιμάται την 27 Ιουλίου, μαζί με την μνήμη του τυφλού που ο ίδιος θεράπευσε και που μαρτύρησε με τον δια ξίφους θάνατο, λαμβάνοντας τοιουτοτρόπως και αυτός τον αμαράντινο στέφανο της δόξας.



Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τον εορτασμό στο διαβάστε περισσότερα (θα ακολουθήσει πλήρες φωτορεπορταζ τις επόμενες ημέρες) …






























Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου