Η Ξανθή Μαργάρη αλέθει
στον παραδοσιακό νερόμυλο στους Βασιλάδες, 1987.
|
Ο Βασίλης Μαργάρης αλέθει στον παραδοσιακό νερόμυλο στους Βασιλάδες,
1987.
|
Ο παραδοσιακός νερόμυλος της Παναγίας στην Κρανιά , 1988 (έχει
πλέον καταστραφεί)
|
Το εσωτερικό του παραδοσιακού νερόμυλου της Παναγίας στην Κρανιά , 1988 (έχει πλέον
καταστραφεί)
|
Ο Ανδρέας Αργύρης αλέθει
σε σύγχρονο μύλο στην Κρανιά
|
Ο ξινός τραχανάς φτιάχνετε με σιτάρι σκληρό που το αλέθουμε στο μύλο. Αντί για σιτάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με αλεύρι ή σιμιγδάλι. Βράζουμε το γάλα και το αφήνουμε να γίνει κορφή (να ξινίσει λίγο). Μετά το ζυμώνουμε μαζί με το σιτάρι που αλέσαμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Στη συνέχεια το περνάμε από κόσκινο και μόλις τρίψουμε όλα τα κομμάτια του ζυμαριού απλώνουμε τον τραχανά και τον ηλιάζουμε μέχρι να στεγνώσει εντελώς.
Οι κόρες του Βασίλη και της Ξανθής Μαργάρη, η Αγορή Αργυρού και η Μαίρη Χόντζια φτιάχνουν τραχανά
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την παρασκευή παραδοσιακού τραχανά στα Πετρίλια στο διαβάστε περισσότερα...